Natuurtheater Oisterwijk V.O.S.

Vereniging van Oisterwijkse Spelers (V.O.S.)

Gemullehoekenweg 147

5062 SB  Oisterwijk (ook bereikbaar via Adervendreef 4a)

 

Email: info@vos-oisterwijk.nl

Website: www.vos-oisterwijk.nl

Facebook: VOS-Oisterwijk 


2019 Programma

Ciske de Rat, de musical

De film Ciske de Rat uit 1984 kent bijna iedereen en dat zorgde ervoor dat dit verhaal bewerkt is tot een musical. De Vereniging van Oisterwijkse Spelers is er trots dat op zij deze oer Nederlandse productie  naar het Oisterwijkse natuurtheater mag brengen. Het welbekende verhaal wordt verteld in spel,  maar ook zeker in prachtige liedjes. Hierin zal het bekende ‘Verdomd alleen’ natuurlijk niet ontbreken. Het decor laat je de Oisterwijkse bossen vergeten en neemt je mee naar de Amsterdamse Jordaan.

 

Het verhaal

Ciske de Rat vertelt het beroemde verhaal van de jonge Ciske Vrijmoeth, die opgroeit bij zijn vreselijk onaardige moeder en zijn lieve tante. Zijn vader vaart op zee en is weinig thuis. Ciske houdt van kattenkwaad, waardoor hij naar een nieuwe school moet. Hier ontmoet hij meester Bruijs en zijn nieuwe vriendjes. Ook laat deze musical zien hoe het Ciske vergaat als volwassen man. Doordat hij  meester Bruijs opnieuw tegenkomt in militaire dienst, kijkt hij terug op zijn leven. We zien een Cis die probeert om te gaan met zijn verleden. Wat is er misgegaan? En wat als hij die ene seconde iets anders had gedaan?  De belevenissen van de jonge Ciske en Cis de man zijn in deze voorstelling in elkaar verweven en geven een nieuwe dimensie aan dit bekende verhaal.

Deze sfeervolle voorstelling boordevol brutale streken neemt je mee terug naar dat jochie met een hart van goud. Het laat zien dat ieder mens liefde wil ontvangen, dat de familieband enorm sterk is en dat je je echt niet altijd aan de regels hoeft te houden.  De voorstelling wordt opgevoerd onder leiding van Arjan van Twisk (regie), Dave Hanhart (muziek) en Ron van Riel (arrangementen).


Speeldata:

Vrijdag 15 juni, aanvang 20:00 uur

Zaterdag 16 juni, aanvang 20:00 uur

Zondag 17 juni, aanvang 14:30 uur

Vrijdag 22 juni, aanvang 20:00 uur

Zaterdag 23 juni, aanvang 20:00 uur

Zondag 24 juni, aanvang 14:30 uur

Vrijdag 29 juni, aanvang 20:00 uur

Zaterdag 30 juni, aanvang 19:30 uur

 

Kaartverkoop: via www.vos-oisterwijk.nl, Tabakspeciaalzaak Paijmans, Dorpsstraat 31 te Oisterwijk, Piet Plezier en voor aanvang van elke voorstelling aan de kassa van het Natuurtheater.

 

Entree: Kinderen tot 12 jaar: € 15.00, vanaf 12 jaar € 16,50


De Vereniging van Oisterwijkse Spelers verzorgt ieder jaar aan het begin van de zomer met veel plezier, inzet en enthousiasme een compleet muziektheater in het Natuurtheater Oisterwijk. Ruim 70 spelers, leden en vrijwilligers werken hieraan mee.

 

Een artistiek- en productieteam, acteurs, muzikanten, decorbouwers, bestuur en nog tal van andere betrokkenen laten zien wat Oisterwijk op het gebied van toneel zang en dans te bieden heeft.

 

De Vereniging van Oisterwijkse Spelers speelt dit jaar: Shrek de musical.