Openluchttheater Naat Piek

Pnemstraat 1

5406 XA Uden

 

0413-261622

 

Website: www.naatpiek.nl

Facebook: Theater Naat Piek


2019 Programma

Sjakie en de chocoladefabriek

Er staat een fabriek bij Sjakie in het dorp. Deze lijkt al heel lang gesloten te zijn, maar toch, er komt nog rook uit de schoorsteen. Sjakie komt er iedere dag langs als hij naar school gaat. Zijn opa heeft er vroeger nog gewerkt en aan Sjakie verteld dat het een snoepfabriek is.

De directeur van de fabriek heet Willy Wonka.

Sjakie bedenkt zich dat hij nog eens aan de opa's en oma's gaat vragen hoe het precies zit ..... een fabriek die gesloten lijkt maar waar nog rook uit de schoorsteen komt? En wie is die Wonka? de geheimzinnige directeur .....?

Sjakie weet nog niet welk waanzinnig avontuur hem te wachten staat. Wie zijn die loempa's die blijkbaar een hoofdrol spelen en wat zou de fabriek NU maken? Op welke manier komt Sjakie nu de fabriek binnen en hoe komt hij alles te weten? En wat doet Wonka?

Maak het mee als je van snoep en CHOCOLADE houdt! Kom naar de voorstelling zodat je kan leren hoe je een chocoladefabriek binnenkomt. Krijg een antwoord op AL je chocoladevragen.

 

Deze familievoorstelling wordt gespeeld door de Comediantjes van theater Naat Piek in het Openluchttheater en is bewerkt en wordt geregisseerd door Ellen Dorland.

 

Geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Speeldata:

Zaterdag 18 en 25 mei 2019, aanvang 19:00 uur.

Zondag 19 en 26 mei: aanvang 14:00 uur.

Kaartverkoop:

via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater 

Entree: 
€ 6,- (t/m 12 jaar) en € 8,50 (13 jaar en ouder) 


'Helden', gebaseerd op 'Een lied voor Achilles'

'Helden' is een theaterbewerking van het boek 'Een lied van Achilles' van Madeline Miller.

Net als in de Ilias waarin Homerus een deel beschrijft van de tienjarige Trojaanse oorlog is Achilles het hoofdpersonage en de held.

'Helden' beschrijft de reis die Achilles met zijn vriend Patroclus maakt rondom die oorlog.

Een strijd die ontstaat door de ontvoering van de mooie Helena naar Troje.

Achilles staat voor een moeilijke keuze: eeuwige roem en een vroege dood, of een leven zonder glans als een totale onbekende.

Hij kiest voor het eerste en Patroclus, verscheurd door liefde en angst voor en om zijn vriend, gaat met hem mee, de oorlog in.

Iedereen wil toch, net als Achilles, een held zijn?

Je voetafdruk in het zand achterlaten?

Maar wanneer ben je eigenlijk een held?

En moet je eigenlijk wel een held willen zijn?

Want de prijs die je ervoor betaalt, is misschien veel hoger dan je zou willen.

En het zandkasteel, dat met veel moeite werd gebouwd, kan door de wind zomaar worden weggeblazen.

 

'Helden' is een openluchtvoorstelling van theater Naat Piek voor het hele gezin vanaf 9 jaar over heldendom, vriendschap, opoffering, doorzettingsvermogen en een berg zand.

 

Tekst: Madeleine Miller, Jeroen Flamman, Sofie van der Vleuten en Willem Schouten.

Deze voorstelling wordt gespeeld door de Groep Openluchtspel onder de regie van Willem Schouten.

Speeldata:

Zaterdag 22, 29 juni en 6 juli 2019, aanvang 20:00 uur.

Zondag: 23, 30 juni en 7 juli 2019, aanvang: 14:00 uur.

Kaartverkoop:

via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater 

Entree: 
€ 7,50 (t/m 12 jaar) en € 10,- (13 jaar en ouder)


Verwondering in de Udense bossen

Theater Naat Piek is vernoemd naar de hoofdpersoon van de roman ‘Het lustige leven van Naat Piek’, geschreven door H.J.M. van den Heuvel. Een ondeugende schelm uit vroeger tijden die allerlei fratsen uithaalde. Vandaag de dag dragen we deze naam nog steeds met trots!


Uden boft toch maar met zo’n openluchttheater gelegen in het prachtige natuurgebied de Maashorst. Al sinds 1979 geniet het publiek hier in het voorjaar en in de zomer van bijzondere theatervoorstellingen.


Terwijl u de vogels hoort fluiten en de zon langzaam ondergaat, geniet u van een prachtig verhaal, verzorgd decor en sfeervolle muziek. Maar vergeet vooral het spel van onze talentvolle amateurspelers niet. Zelfs bij een kleine regenbui spelen zij gewoon door en ook het publiek trotseert vaak de elementen om maar niets te hoeven missen.

Kinderen worden vaak letterlijk het verhaal ingezogen en leven uit volle borst mee. Maar ook de ouders genieten zichtbaar van onze familiestukken.