Openluchttheater Handel

De ingang bevindt zich rechtstreeks naast Hotel Handelia, aan de Pastoor Castelijnsstraat in Handel.    


2019 Programma

Zomerproductie 2019 – “Robin Hood”

“Oh, wat heb ik dit gemist. Mijn gastvrije Engeland…”

 

Robin Hood keert na lange tijd terug van de kruistochten. De gelukkige terugkeer is echter van korte duur, want in no time dringt het tot Robin door dat er van gastvrijheid in zijn land geen sprake meer is.

 

Koning Richard is nog steeds op kruistocht en zijn gemene broer Prins Jan heeft plaats genomen op de lege troon. Samen met de Sheriff van Nottingham maakt hij misbruik van de afwezigheid van de koning. Ze maken de inwoners het leven zuur, buiten ze uit door torenhoge belastingen te heffen, met als gevolg barre leefomstandigheden voor de gehele bevolking.

 

Robin aarzelt geen moment en richt zijn pijlen op dit onverteerbare onrecht. Hij verschanst zich in het donkere woud van Sherwood. Met hulp van zijn makkers (de dappere Atsjoe, de godvrezende non Tuk en de onhandige, blinde Blinkin) bindt hij de strijd aan tegen de tirannie van de machthebbers. Komt er een groots overwinningsfeest of is de macht van Prins Jan en de Sheriff te groot?

 

De familievoorstelling Robin Hood is geschikt voor alle leeftijden en barst uit zijn voegen door eigentijdse hippe muziek, zang en dans. Een flitsende voorstelling vol puntige dialogen die je recht in het hart zal raken.

 

Zorg dat je er deze zomer bij bent! Doe een stap terug in de tijd en kom naar het middeleeuwse Engeland. Ga samen met ons de spectaculaire strijd aan tegen de heersers van het kwaad. Zal Robin, Schurk van Sherwood, midden in de roos schieten of zijn doel volledig missen?


Speeldata:

 

Zaterdag 30 juni, aanvang 19:00 uur

Zondag 1 juli, aanvang 14:30 uur

Vrijdag 6 juli, aanvang 21:00 uur (lichtvoorstelling)

Zaterdag 7 juli, aanvang 14:30 uur

Zaterdag 7 juli, aanvang 21:00 uur (lichtvoorstelling)

Zondag 8 juli, aanvang 14:30 uur

 

Kaartverkoop:

 

Entreekaarten zijn te bestellen via www.toneelgroepdekern.nl of bij Eeterij ’t Hôfke, O.L. Vrouwestraat 33 in Handel.

Let op: kaartverkoop bij ’t Hôfke kan alleen contant.

 

Entree: € 7,-

Entree lichtvoorstellingen: € 10,-


Ons prachtige openluchttheater in Handel is gelegen nabij het processiepark. Een theater waar we trots en zuinig op zijn, een plek om verliefd op te worden. Het theater wordt volledig onderhouden door vele leden en vrijwilligers. Toneelgroep “De Kern” werkt hier hard en met veel plezier om ieder jaar weer een fantastische productie neer te zetten.

 

Wij bestaan uit een groep enthousiaste spelers van 16 tot 80 jaar. Een groep die waarde hecht aan tradities, maar springlevend is en steeds weer op zoek is naar vernieuwing. Toneelgroep “De Kern” is vooral bekend vanwege haar jaarlijkse familievoorstellingen in het Handelse natuurtheater, een van de mooiste in Noord-Brabant. Het speelveld ligt in de zon en de tribune in de schaduw van de eikenbomen.