Openluchttheater 

De Hunnebergen Luyksgestel

Boscheind 100

5575 AA Luyksgestel

 

Website: www.hunnebergen.com

Facebook: Natuurtheater Luyksgestel

E-mail: oltdehunnebergen@gmail.com

 

Kaartverkoop
Kaarten bestellen via
www.hunnebergen.com of direct aan de kassa.


2019 Programma

Festival: 'Amore e Sapore'

'Amore e Sapore' in openluchttheater De Hunnebergen: Italiaanse dag met wijnen, originele Italiaanse producten en delicatessen ...

 

In een sfeer van Zuid-Italië genieten van eerlijke, smaakvolle wijnen van Italiaanse wijnhuizen, Italiaanse produkten en delicatessen. 

Voor meer informatie www.hunnebergen.com

 

Op zondag 2 juni aanstaande van 13.00 tot 19.00 uur wordt voor de eerste keer een Italiaanse dag  georganiseerd in het openluchttheater. Het theater zal de sfeer van Zuid-Italië uitstralen en in de Brabantse bossen, nabij de Belgische grens kunt u van eerlijke, smaakvolle wijnen van diverse Italiaanse wijnhuizen genieten.  Naast de speciale selectie van heerlijke wijnen zijn er standjes met originele Italiaanse producten en delicatessen. Uiteraard zal het Italiaanse ijs daaraan niet ontbreken. En wat dacht u van een heerlijke koffie, speciaal gemaakt door een in Italië opgeleide barista? De gebruikelijke horeca van het openluchttheater is deze middag ook geopend.

 

Voor meer informatie over de wijnen verwijzen wij naar siciliaanswijnhuis.nl

 

Datum: Zondag 26 mei 2019, 13.00 uur – 19:00 uur

Entree: Gratis


Stichting Kempen Producties - 'De Stad' (musical)

Bergeijk 550 jaar stadsrechten: Stichting Kempen Producties speelt: 'De Stad'

Uit de geschiedenisboeken van Bergeijk blijkt dat 2019 een bijzonder jaar voor het dorp is. Dan is het 550 jaar geleden dat Karel de Stoute hoogstpersoonlijk stadsrechten aan Bergeijk gaf. En daarom is het tijd voor een feest. De bijzonder succesvolle Stichting Kempen Producties brengt naar aanleiding daarvan het toneelstuk: De Stad. Het spektakelstuk met veel zang en dans voert je mee op een reis die 550 jaar geleden start. 

 

In het nieuwe spektakelstuk van Stichting Kempen Producties wordt je meegenomen op reis door de geschiedenis van Bergeijk. Het startpunt van deze reis is 550 jaar geleden, het moment dat Karel de Stoute stadsrechten verleende aan Bergeijk. We volgen Marie, een meisje geboren en getogen in Bergeijk. Ze is op zoek naar de grote dingen in het leven, buiten Bergeijk. Ze besluit daarom te verhuizen naar de grote stad. Tijdens het inpakken van haar spullen komen er echter allerlei herinneringen naar boven: verhalen over de geschiedenis van Bergeijk die haar vader haar verteld heeft en hoe ze daar ooit van genoot. Se gaat op reis door de tijd en herbeleeft niet alleen haar eigen verleden, maar ook dat van Bergeijk. Ooit was deze stad zo interessant en levendig, nu zo grijs en stoffig. Maar is dat wel echt zo?? Wat is waarheid? Dit zet haar aan het denken over de toekomst: wie ben ik en waar wil ik heen? Waar wil ik zijn? Het verhaal van Marie wordt verteld in het kader van de levendige geschiedenis van Bergeijk. Een eigentijdse, moderne voorstelling over heden, verleden en toekomst. Over ontdekken wie je bent en wat je wilt, en hoe het verleden daar invloed op heeft.

 

Datum: Vrijdag 21 juni 2019, aanvang 20.30 uur (Première)                                                                         

Zaterdag 22 juni 2019, aanvang 20.30 uur

Zondag 23 juni 2019, aanvang 14.00 uur (Matinee)

Woensdag 26 juni 2019, aanvang 20.30 uur

Entree: Nog te bepalen

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Kristaltheater speelt: 'Benjamin de Beer'

Benjamin de Beer – Kristaltheater (familievoorstelling)

Benjamin de Beer is een kleurrijke musical naar een verhaal van Herman van Veen. Hij schreef ook de muziek en liedjes.

 

Als de bomen niet meer groeien, wie past er dan op mij

En de honing niet meer vloeien zal, wie zorgt er dan voor mij

Als mijn vacht me niet verwarmen kan, wie knuffelt dan met mij

Ende zon me niet verwarmen kan, wie kijkt er dan naar mij

 

Benjamin de Beer is het verhaal van Benjamin IJsbrand Beer die met zijn vader en moeder moet vluchten voor het smeltende ijs. IJs dat in het poolwater net zo snel oplost als een suikerklontje in de thee. Papa, mama en Benjamin komen na een avontuurlijke reis terecht in een groene wereld waar ze niet welkom zijn. Daar waar beren wonen die bruin zijn en mensen leven die van hun vachten bontjassen maken willen.

 

De Voorstelling heeft hele goede recensies ontvangen. Voor kinderen is de voorstelling vol beren verrassend, leuk en af en toe spannend. Volwassenen herkennen actuele onderwerpen zoals klimaatverandering, vluchtelingen, discriminatie. Maar ook de onderwerpen liefde en dood passeren de revue.

De acteurs (Saskia Egtberts, Bo van Vliet en Femke Krist) zijn, bijna letterlijk, in de huid gekropen van de berenfamilie. De prachtige liedjes die de scènes afwisselen fungeren als een overgang en als rustpuntje. Eva Schuurman heeft met haar liedteksten de essentie en de emoties van de voorstelling goed weten te vertalen. Femke Krist die ook de rol van moeder Beer en zeehond Dobber voor haar rekening neemt is verantwoordelijk voor het script en de regie. Het spel van Egberts, van Vliet en Krist is zeer overtuigend en binnen een mum van tijd zit je ook midden in het verhaal. De interactie met het publiek gaat op zo’n natuurlijke manier dat het echt niet mogelijk is om niet mee te doen. Door hun manier van spelen worden de zware onderwerpen zeer toegankelijk voor deze jonge doelgroep.

 

Datum: Vrijdag 12 juli 2019, aanvang 14:00 uur

Entree: Voorverkoop € 5,50

Aan de kassa: € 6,50

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Het Kleppervolkje: Ferrie Teel en de vergeetkorrels

Het Kleppervolkje speelt: 'Ferrie Teel en de vergeetkorrels'

De jeugdtoneelvereniging van Luyksgestel, "het Kleppervolkje", speelt weer in het openluchttheater. Een bonte parachute daalt neer in Niemandsland. De Derde dochter van de Heer van het Land Zonder Naam landt in dit geheimzinnige gebied dat het Naamloze volk van Verhalenland scheidt. Als straf heeft de Heer zijn dochter uit het vliegtuig gezet omdat zij teveel fantaseert... want verhalen zijn taboe en daarom regent het vaak vergeetkorrels in Niemandsland. Veel Sprookjesfiguren uit Verhalenland hebben de neerslag op hun bol gekregen en nu dolen ze door Niemandsland op zoek naar hun sprookje... Ze dwalen uit hun verhaal naar Niemandsland en zoeken daar hun naam. Weten ze zelf wie ze zijn? In welk sprookje horen ze thuis? Wie helpt hen om hun plaats in het juiste sprookje terug te vinden? Agent Napoleon waakt daar over het welzijn van de sprookjesfiguren. De rechtlijnige agent bekeurt het meisje voor illegaal kamperen en geeft haar de naam Ferrie Teel. Ze belt aan bij de deur naar Verhalenland en maakt kennis met de stokoude bewaarder der verhalen, Gast van Tast en zijn dikke vrouw Moe Tjoore. Zij laten haar zien wat haar vader aanricht met de Vergeetkorrels. Ferrie Teel schrijft haar vader een brief en Napoleon brengt deze weg. Ferries heeft spijt en dropt dit keer geen korrels maar het ooit van Gast gestolen verhalenboek.

Speelduur 75 minuten.

 

Datum: Zaterdag 13 juli 2019, aanvang 19.00 uur (kindervoorstelling)

Zondag 14 juli 2019, aanvang 14.30 uur (kindervoorstelling)

Entree: Voorverkoop € 5,50

Aan de kassa € 6,50

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Toneelvereniging Mariahout speelt: 'Hans en Grietje'

Hans en Grietje (kindervoorstelling)

De voorstellingen van Toneelvereniging Mariahout zijn elk jaar weer een succes. Ook in 2019 komt dit gezelschap een spannende kindervoorstelling brengen: Hans en Grietje. Wanneer Hans en Grietje voor de zoveelste keer ruzie maken met elkaar, besluit de moeder van Hans en Grietje haar kinderen te lozen in het bos. Zonder GPS en zonder ruzie moeten zij de weg terugvinden naar huis. Zou ze dat lukken? Hans en Grietje nemen u mee in een wereld zonder mobiele telefoons, waar wegen nog worden gevonden met kiezelsteentjes en waar diep in de bossen nog snoephuisjes verstopt zijn......  Een superleuke familievoorstelling voor jong en oud.....

 

Datum: vrijdag 8 augustus 2019, aanvang 14:00 uur

Entree: Voorverkoop € 5,50

Aan de kassa € 6,50

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Koekepeer Theater speelt: 'Kijk daar vliegt een walvis'

Kijk daar vliegt een walvis (kindervoorstelling)

Professor Lupida Fantastico is hooglerares in de Verzinselarij. Ze weet álles over het belang van fantasie. Het is daarom ook niet gek dat ze haar zoon de sprookjesachtige naam Fliebeledokias Toverballo Fata Morgana heeft gegeven. “Een jongen met zo’n naam moet wel net zoveel mooie dingen kunnen bedenken als ik”, dacht de professor. Helaas is er iets vreselijks aan de hand met Fliebeledokias. Hij wordt bedreigd door de Gruwelpad, een afschuwelijk monster dat de fantasie van kinderen opeet, net zolang tot er niets meer van over is. De professor heeft er alles aan gedaan om haar zoon voor dit beest te waarschuwen, maar Fliebeledokias wil niet luisteren. Hij kijkt veel liever naar zijn schermpje. Gamen, liken, swipen, appen zijn zijn favoriete hobby’s. De professor zit met de handen in het haar. Als er niet snel iets gebeurt, zal haar zoon al zijn fantasie kwijtraken! Kan het publiek de professor helpen om de Gruwelpad te verslaan? Zal Fliebeledokias op tijd worden gered? “Kijk daar vliegt een walvis” is een fantasierijke voorstelling over hoe we kunnen blijven dromen. 

 

Datum: Vrijdag 16 augustus 2019, aanvang 14:00 uur

Entree: Voorverkoop € 5,50

Aan de kassa € 6,50

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Abba tribute band

De ABBA Tribute band brengt een hommage aan ABBA en de sfeer van de jaren 70 en 80. In de historie van de popmuziek heeft ABBA een belangrijke rol gespeeld. Wie kent niet de klassieken zoals "Dancing Queen", "Waterloo", "Mamma mia", "Voulez vous" en natuurlijk "The winner takes it all". ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld en heeft zo’n 200 miljoen albums verkocht. Sinds 2013 heeft de ABBA tribute band zich toegelegd op de rijke hit-historie van de deze legendarische band. 

Met 6 muzikanten staat de band garant voor de fantastische avond met de grote ABBA hits. Tijdens de meeste concerten wordt massaal meegezongen door het publiek… Swingend bij de uptempo nummers en met tranen in de ogen bij de meer gevoelige songs. De ABBA tribute band weet de sfeer van de optredens van ABBA perfect weer te geven en een snaar te raken bij de generatie die opgroeide met ABBA, maar ook bij de jongere generatie die ook moeitelook mee kan zingen met alle hits. 

 

De Nederlandse ABBA tribute band is door vele recensenten in binnen- en buitenland uitgeroepen tot een van de beste (de beste?) ABBA tribute bands ter wereld. 

 

Datum: Zaterdag 17 augustus 2019, aanvang 20:00 uur

Entree: Voorverkoop € 18,00

Aan de kassa € 23,00

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.

Bertien van Oppen speelt Keltische muziek

Bertien van Oppen is een eigenzinnige, authentieke en tikkeltje eigenwijze zangeres, muzikante en lied en tekstschrijfster. Haar Folk en Keltische muziekstijl leent zich goed tot het vermaak van het zit en luisterpubliek, dat eens iets anders wil horen dan de standaard lounge muziek. Muziek met een verhaal. Bertien heeft met haar muziek het prestigieuze straatmuzikantenconcours in Heerlen gewonnen. Ze was met haar authentieke stijl juist in het oog van de jury gesprongen. Deze artiest staat garant voor een romantische avond: Keltische muziek in het groene theater van Luyksgestel.

 

Bertien ziet muziek als een ware kunstvorm, die iedere keer weer opnieuw tot leven komt wanneer het tot uitvoering wordt gebracht. Haar repertoire reikt verder dan Folk en Keltische muziek. Ieder jaar jaagt zij een frisse wind door het repertoire om de vleugels een stukje verder uit te slaan. Afgelopen jaar bestreek het repertoire Engeland, Ierland, Zuid Amerika, Portugal en Noorwegen. Uiteraard aangevuld met eigen werken, die wisselend een klassiek oor dienden tot een wat vlottere Folk om zo de ware passie tot leven te brengen. 

 

Het programma dat in augustus 2019 van start gaat, is een heel bijzonder programma. Het is een muzikaal verhaal genaamd, 'The Lady and the Lake'.

 

The Lady was verliefd op een graaf die in een kasteel leefde. Haar liefde werd tot haar grote vreugde beantwoord, alleen deze vreugde was maar van korte duur. De graaf kreeg te veel invloed en werd door een wrede tovenares vervloekt. Hij kon niet meer liefhebben.

De liefde voor zijn Lady brandde nog steeds in zijn hart, maar zijn ziel was verloren. De Lady was zo verdrietig dat ze haar leven nam. Op het moment dat de Lady stierf, werd de vloek opgeheven en het hart van de graaf was gebroken. Maar toen ze dehemel bereikte, werd ze terug gestuurd. Ze moest de graaf opnieuw ontmoeten en hem de gelegenheid bieden om haar weer lief te hebben, zoals hij haar altijd in zijn hart lief heeft gehad.

Het gezongen verhaal bestaat uit twee delen. Hoe het allemaal begon en de ontrafeling. 

 

 

Datum: Zaterdag 24 augustus 2019, aanvang 19:00 uur

Entree: Voorverkoop € 7,50

Aan de kassa € 10,00

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.


Festival: Bier in ‘t Bos

Op zondag 8 september 2019 wordt het tweede Bier in 't Bos festival met speciaalbieren. in 2018 was de eerste editie van dit festival een groot succes! Met 8 brouwers en honderden bezoekers veranderde het openluchttheater in een prachtig proef-evenement. Ook dit jaar zullen diverse brouwers speciaalbier presenteren en ook dit jaar wordt er geproefd met een speciaal voor dit festival ontworpen glas. Er is een fraaie line-up  van brouwerijen: Er zijn mooie kleinere brouwerijen uit de regio. Dit jaar is zoals Stoombierbrouwerij De Pimpelier uit Budel-Schoot, Brouwerij Amai  uit Lommel te gast. Bekenden van Bier in t Bos 2018 zoals stadbrouwerij Eindhoven schenken weer heerlijk bier. En er zijn brouwerijen van verder weg zoals Bridge Brew House (Driebergen-Rijsenburg, Nederland). 

Naast de speciaalbieren zullen wijn, koffie, thee, frisdrank , hamburgers, chips, kaas, worst, ijs en andere snacks verkrijgbaar zijn. Voor de kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd. Ook in 2019 zal het weer een gezellige middag worden. 

 

Datum: Zondag 8 september 2019, aanvang 14.00 uur

Entree: Gratis

Halloween spektakel: Circoween

Halloween: Circoween (griezelspektakel)

Voor de tiende keer wordt in het openluchttheater het Luyksgestelse Halloween spektakel georganiseerd. Het thema dit jaar is: circus. Het openluchttheater wordt omgebouwd tot een groot circus voor klein en groot, jong en oud!! Kom griezelen in de bossen van Luyksgestel... Durf jij? Spannend voor kinderen en volwassenen...

 

Datum: Zaterdag 27 oktober 2019, aanvang 19:00 uur

Entree: Voorverkoop € 7,50

Aan de kassa: € 7,50

Kaarten: Via de website, of voor aanvang bij de kassa.

Openluchttheater De Hunnebergen bied een podium voor regionale maar ook interregionale spelersgroepen en toneelverenigingen die gezamenlijk een groot scala aan voorstellingen bieden aan een breed publiek. Van toneel en komedie tot muziek uitvoeringen voor kinderen meestal overdag maar ook uitvoeringen voor volwassen 's avonds en in het weekend.