TheaterNIEUWS!

Update 'Boxing the Time'

Theatergroep onderstroom

 

Boxing the Time is een multidisciplinair project waarin bewegingstheater en zang/muziek met elkaar gecombineerd worden tot een dynamische en abstracte voorstelling. De voorstelling komt tot stand door middel van gekaderde improvisaties over hedendaagse thema’s zoals bijvoorbeeld:

  • - in en out of the box denken;
  • - social media;
  • - individu vs. massa.

 

Vanuit deze improvisaties ontstaan er scènes, fysieke en muzikale, die uiteindelijk onderdeel van de voorstelling gaan vormen. Door middel van deze werkwijze wordt er een voorstelling tot stand gebracht die dicht bij de spelers staat en een collage-achtige vorm heeft.

 

Doelgroep

 

De voorstelling is toegankelijk voor een breed publiek. Kleine kinderen zullen niet direct elke scène begrijpen, maar zullen hopelijk wel elke scène voelen. De middelen beweging en muziek zijn uitermate geschikt om de harten van jong en oud te raken. De voorstelling breekt met de traditie van het brengen van een verhaal met veel tekst en vaste personages, maar is een abstracte fysiek-muzikale voorstelling die mensen wil verbazen en tot nadenken wil aanzetten.

 

De cast

 

De cast bestaat uit een kerngroep van 11 mensen, die volgens ons een goede afspiegeling van de samenleving vormen. Om een idee te geven over hun achtergrond: in de cast zit een beeldend kunstenaar/ counter-tenor, een docent muziek, een huisvrouw, twee moeders met dochters, een student enz. De onderlinge samenwerking verloopt prima: ze hebben creatieve ideeën en iedereen staat open voor elkaar.

 

 

Later in het proces proberen we een ensemble op de been te brengen die de kerngroep van 12 kan versterken in de massa-scènes. We bieden op deze manier ook andere mensen die graag mee zouden doen maar weinig repetitietijd hebben, de kans mee te doen aan een uniek project.

 

Voorstellingen

De première van Boxing the Time staat gepland op 5 juni. Vanaf dit moment tot en met eind juli kunnen wij spelen. We zouden het leuk vinden om onze voorstelling in zoveel mogelijk theaters van het SBO te kunnen spelen. Wij denken een frisse en vernieuwende theaterervaring te kunnen bieden aan de bezoekers.

 

Werkproces

Het werkproces verloopt organisch en we hebben tot nu toe al 5 mooie scènes gemaakt, die samen qua tijd iets meer dan 30 minuten omvatten. In deze scènes zit een prachtig vocaal klankbad op de compositie Canto Ostinato van Simeon ten Holt, wordt er in duetten bewogen en hebben we een scène gemaakt waarin de agressie in het verkeer op komische wijze naar voren komt.

 

Kortom

We zijn elke week met zijn allen op een hele fijne en organische manier aan het bouwen en hebben er het volste vertrouwen in dat er begin juni 2016 een voorstelling staat, die het publiek in de natuurtheaters gaat verrassen en verbazen door het vernieuwende karakter ervan.

 

Oproep

Wij zijn nog op zoek naar figuranten die drie keer op nader te bepalen tijdstippen vanaf voorjaar 2016 met ons mee willen repeteren voor de massascènes. Wij bieden een unieke theaterervaring in de natuur voor deze figuranten!

 

Teun Jonas & Nanneke Piek

Voor meer info klik hier...

of mail naar Nanneke Piek